Andra Fiji resorts

s24 reiseforslag 2 1

Fiji består av ett antal stora och små öar, bl.a. Vanua Levu och Taveuni förutom en rad mindre öar. Fler och fler vill uppleva andra delar av Fiji, och här har vi samlat några resorter som ligger lite utanför det vanliga.

Vanua Levu är den näst största ön på Fiji med stora sockerplantage och små indiska samhällen. Ön kallas " det vänliga norr" på grund av alla de vänliga och trevliga människor man möter här.

Taveuni är den tredje största ön på Fiji och kallas ofta för "Garden Island" då den är täckt av grön och frodig regnskog. Ön är därför på många sätt helt olik många av de andra öarna i Fiji, något som gör den ännu mer populär hos turister.

Även om många av de andra öarna i Fiji har höga berg och djupa dalar, så är det massor av vita stränder här också. De mest populära attranktionerna ligger under vattnet, och för dykare finns många attraktiva områden.

Prisene varierar med säsong och standard. Här får du prisexempel på resorter på andra öar i Fiji.

Kontakta oss för mer information och beställning »

Jean-Michel Cousteau Resort

s20 cousteau 1En femstjärnig resort som har vunnit många priser, och som räknas som en av de bästa semesterdestinationerna i Stilla havet. Jean-Michel Cousteau Resort ligger på vad som tidigare var en kokosnötplantage på Fijis näst största ö, Vanua Levu, med otrolig utsikt över den lugna och vackra bukten Savusavu.

Volivoli Beach

headland shot heroPå den nordligaste delen av huvudön Vitu Levu hittar du Volivoli Beach, en beach resort med en mycket avkopplande atmosfär och som ligger i en spektakulär och orörd del av Fiji.

Resorten öppnade 2005 och erbjuder en fantastisk blandning av vita sandstränder och korallrev, många olika vattenaktiviter, sol hela året och givetvis gästfriheten som är ett kännetecken för Fiji.

Taveuni Island Resort

s21 taveuni 1En av de finaste och mest romantiska resorterna på Fiji. Taveuni Island Resort & Spa ligger i tropiska omgivningar på toppen av en kulle och har en otrolig utsikt över det azurblå havet i Somosomo-sundet nedanför. Resorten består av endast 13 enheter, varav en villa. Alla enheterna är stora och rymliga, och har en stor veranda med fin utsikt. Taveuni Island Resort är kanske det bästa valet för par som söker lugn och avskildhet från resten av världen.

Royal Davui Fiji

davui s 02En av de nyaste lyxresorterna på Fiji, belägen på en ö i den vackra Beqa Lagoon alldeles söder om Suva. Här kan en handfull gäster njuta av livet i bekväma och lyxiga omgivningar. Resorten ligger alldeles ute på klippkanten med en fantastisk utsikt över korallrevet och det turkosa havet runt om. Och nedanför ligger en lång, inbjudande kritvit strand och väntar på att bli använd.

Qamea Resort

qamea groundsEn liten, intim och vacker boutique resort, idylliskt placerat i en tropisk trädgård vid stranden. Qamea Island är en liten ö som ligger nordöst i öriket, inte så långt från den tredje största ön på Fiji - Taveuni. Här kommer man nära den fijianska kulturen, samtidigt som man kan njuta av livet i härliga omgivningar.

Matangi Private Island Resort

matangi s 04Matangi Private Island Resort är utan tvekan en av de finaste och mest romantiska resorterna i Fiji, och har specialiserat sig på bröllopsresor och andra speciella tillfällen som ska firas med god mat, spa och utmärkta förhållanden för några lata dagar i solen. Resorten ligger på en annars obebodd ö lite norr om Taveuni, den tredje största ön på Fiji, med orörd tropisk regnskog, fina vita stränder och ett korallrev med ett rikt liv under vattnet.

instagram logo fiji
Följ oss på Instagram: @Fijiresor