Bora Bora

Bora BoraFör många är Bora Bora drömmen om söderhavsparadiset. Bara namnet är exotiskt och frambringar bilder av lata dagar med sol och värme, långt borta från vardagens stress och jäkt här hemma.

Bora Bora tillhör ögruppen Sällskapsöarna, och har en natur som tar andan ur dig. Inte konstigt att många kallar ön "Polynesiens pärla". Detta är Stillahavet så som du har drömt att det ska vara, med gröna palmer, kritvita stränder och kristallklart turkost vatten i vackra laguner. Den stora lagunen är huvudattraktionen och här kan man vara med på aktiviteter som snorkling, dykning, turer i båt med glasbotten och matning av (helt ofarliga) hajar.

Det råder ingen tvivel om att du befinner dig i tropikerna. Palmtak i restaurangerna, sand på golvet, lokal gourmetmat av färsk fisk, hummer och skaldjur, och romantisk belysning sörjer för något av stämningen. Beräkna minimum tre dagar på att upptäcka ön, som inte är större än att du cyklar runt på 2-3 timmar. På Bora Bora kan du bo i stugor som står på pålar ute i lagunen, få blomsterbeströdda sängar på kvällen, och frukost serverat från lokalbefolkningen i outrigger kanoter på morgonen.

Priserna varierar beroende på säsong och standard. Nedan hittar du prisexempel på resorter på Bora Bora.

Kontakta oss för ytterligare information »

Conrad Bora Bora Nui Resort & Spa

H8lton Bora Bora NuiEn fin resort i en idyllisk bukt mellan kristallklart vatten och blå himmel, med vita stränder och en ås av lavasten som exotisk bakgrund. Oavsett om man väljer en bungalow i trädgården, på sidan mot åsen eller på pålar ute i vattnet är man garanterad en enastående upplevlse på Conrad Bora Bora Nui Reosrt & Spa.

Bora Bora Pearl Beach Resort

Bora Bora Pearl ResortDetta första klassens tropiska paradis är en av de nyaste resorterna i Franska Polynesien. Njut av livet och den polynesiska vänligheten på denna fem stjärniga resort som ligger på den lilla ön Motu Tevairoa, bara 15 minuter med båt från den största staden på Bora Bora, Vaitape.

Obs! Denna resort är stängd pga renovering mellan 1 december 2019 och 5 april 2020.

Le Meridien Bora Bora

Le Meridien Bora BoraPå en liten ö omgiven av en turkosblå lagun, ligger denna luxuösa resort. Le Meridien Bora Bora betår av bungalows på pålar i vattnet där delar av golvet är gjort av glas, så att man kan beundra livet under vattnet. Resorten har också en av de bästa restaurangerna på Bora Bora.

Intercontinental Resort & Thalasso Spa

Intercontinental Resort & Thalasso SpaDen nyaste 5-stjärniga resorten på Bora Bora ligger på den lilla ön Motu Pitu Aau (som betyder “två hjärtan” på Tahitiska) på korallrevet. Alla bungalows står på pelare ute i vattnet. Omgivningarna är enormt idylliska. På den ena sidan av resorten ligger lagunen med fantastisk utsikt över bergen på Bora Bora och på den andra sidan korallrevet, det oändliga Stilla havet.

The St. Regis Bora Bora Resort

St Regis Bora BoraMed tidlösa, gamla tahitiska traditioner och utsökt mat, erbjuder St Regis Resort många glädjeämnen som finns i ett paradis, och är den ultimata platsen när man vill rymma bort från vardagen för lite romantik och tid för sig själv. Koppla av med en Signature St. Regis Polynesian Massage, en privat båttur i solnedgången med champagne, eller middag med levande ljus i resortens privata lagoonarium.

Four Seasons Bora Bora

Four Seasons Bora BoraEn av de allra finaste resorterna på Bora Bora där alla bungalower står på pålar ute i det turkosblå lagunen, förutom några stora villor med egen pool vid en privata strandkanten. För att framhäva känslan av Polynesien finns vacker konst, privata pooler, djupa badkar och dörrar som kan öppnas på vid gavel till en panorama utsikt över lagunen.

Intercontinental Le Moana Beach

Intercontinental Le Moana BeachPå sydsidan av huvudön, i närheten av Matira Point ligger denna exklusiva resort på en av de vackraste platsesrna i hela Franska Polynesien. Le Moana Beach Resort är omgivet av två vackra stränder och flera av bunglowerna är placerade på pålar ute i vattnet. 

Sofitel Bora Bora Marara Beach & Privat Island

Sofitel Bora Bora MararaEn fin resort precis vid stranden i idylliska Matira Bay. Sofitel Bora Bora Marara Beach Resort & Private Island genomgick nyligen en omfattande renovering och framstår mer oeller mindre som en helt ny resort. Resorten består av hela 95 bungalower, där huvudelen av resorten är byggd som en traditionell polynesisk by men där några bungalower är placerade på en egen liten ö (motu) på korallrevet.

Hotel Le Maitai Polynesia

maitai boraborabora 09En komfortabel resort som ligger i en sluttning med en spektakulär utsikt över lagunen i grönt, blått och turkost nedanför. Hotel Le Maitai Polynesia är byggd i traditionell stil av lokalt material och har både vanliga rum och bunglower. Detta är den enda "mellanklass" resorten på Bora Bora och ger bra valuta för pengarna.

Pension Alice et Raphael

AliceetraphaelDetta pensionat är beläget på Motu Ome, en lång mutu bara några minuter från flygplatsen, och består av endast 2 bungalower. Från stranden har man utsikt över huvudön Bora Bora och till Otemanu berget på andra sidan av lagunen och stranden går längs med hela motuen – perfekt för en promenad!

Hotel Matira

Hotel Matira Hotellet består av 14 bungalows som är placerade vid Matira Point, som många anser vara den vackraste stranden på Bora Bora, och med en fantastisk utsikt mot den stora lagunen med spegelbilder av de vulkaniska bergstopparna.