Jorden runt på 25 dagar

07334285largeTokyo

Res jordenrunt och upplev det bästa från flera världar.

Fascinerande Tokyo, husbilsäventyr på Nya Zeeland, den vackra storstaden Sydney, söderhavsparadiset Cooköarna och till slut filmstaden Los Angeles. På 25 dagar får du en resa fullspäckad av upplevelser och höjdpunkter. Resan kan genomföras hela året, och man kan resa i både östlig och västlig riktning. I detta reseförslag reser man österut.

Höjdpunkter:

 • Pulserande Tokyo
 • Känn på friheten i en husbil på Nya Zeeland
 • Sydney räknas som en av världens vackraste städer
 • Lagunen på Aitutaki, Cooköarna
 • Söderhavshavskulturen på Cooköarna
 • LA, Kalifornien

Tokyo

Börja resan i byn som aldrig sover – Tokyo. Ett passande stopp innan man kommer in i den lokala dygnsrytmen. Upplev den fascinerande kulturen och de människor som bor här. Självklart bör man prova på den lokala mattraditionen, som t.ex. sushi. Besök Tsukiji, världens största fiskmarknad, det gamla buddistiska templet Asakusa eller åk upp i Tokyo Sky Tree eller Tokyo Tower för att se staden ur ett fågelperspektiv. Vill man vara aktiv kan en guidad tur på cykel vara ett trevligt sätt att se staden på.

Nya Zeeland

På Nya Zeeland väntar 10 dagar i husbil, så att man kan uppleva höjdpunkterna i detta i detta spännande land. Hämta ut husbilen vid ankomst och därefter ligger landsvägarna öppna. Både Nord- och Sydön har många spännande städer och attraktioner. Några av höjdpunkterna är de termiska området runt Rotorua, den vilda naturen i Fiordland på Sydön, prisbelönta vinområden, vackra nationalparker, vulkaner, varma källor och glaciärer som  möter regnskogen. Höjdpunkterna står på rad varje dag!

cellardoor2Under vistelsen på Nya Zeeland kan du bland annat besöka några av landets prisbelönta vinområden.

Sydney

Ingen jordenruntresa är komplett utan ett besök i storstaden Sydney. Det är först när man står vid operahuset i Sydney som man förstår hur långt hemifrån man har rest.  Sydney har ett fantastiskt läge vid en av de vackraste naturliga hamnarna i världen. Njut av den avslappnade atmosfären, ta en tur till de ikoniska stränderna och besök stadens djurpark för att se känguru och koala. Här finns det massor att fylla dagarna med och de tre dagarna kommer att vara över innan man vet ordet av det.

24 pacific resort rarotonga hero beachfront uncroppedRarotonga, Cooköarna

Cooköarna

Efter drygt en och en halv vecka på resande fot är det skönt att ta det lite lugnt på en söderhavsö – där man med gott samvete kan ta livet med ro. Snorkla i det turkosblå vattnet, ät färsk fisk, slappa på stranden – och läs boken som du ännu inte hunnit läsa en sida i. Stoppet delas upp på huvudön Rarotonga och den fantastiska atollen Aitutaki. Detta är förmodligen ett av de vackraste ställen du någonsin kommer att besöka.

Los Angeles

Efter avslappnande dagar på Cooköarna passar det bra med lite sightseeing i den stora metropolen. Gå i fotspåren till de världsberömda stjärnorna i Hollywood och Beverly Hills. Gillar man shopping har man alla möjligheter att fylla resväskan inför hemresan. Se solnedgången på Santa Monica Beach och avsluta en minnesvärd resa med en riktigt bra middag på en av stadens många restauranger.

Efter stoppet i Los Angeles flyger man tillbaka till Sverige, med otaliga nya minnen och upplevelser man kommer minnas resten av livet.


Resfakta

Pris per person när två reser tillsammans: från 47 200 kr

Reseförslaget inkluderar:

 • Flyg Stockholm-Tokyo-Auckland-Sydney-Rarotonga- L.A.–Stockholm i ekonomiklass.
 • Inrikesflyg på Cooköarna
 • 3 nätter på hotell i Tokyo
 • 10 dagar husbil inkl. full försäkring på Nya Zeeland
 • 3 nätter på hotell i Sydney
 • 4 nätter på hotell på Rarotonga
 • 3 nätter på hotell på Aitutaki
 • Transport på Cooköarna
 • 2 nätter på hotell i Los Angeles
 • Visum Australien

Turkode: 50116

Kontakta oss för mer information och bokning »


Fijiresor rekommenderar:

Lunsj på vingårdMaui Winery Havens

Övernatta med husbil på en vingård på Nya Zeeland. Vistelsen inkluderar en korg med färska råvaror samt en flaska vin. Vi kan bland annat rekommendera vingården Mercury Bay Estate som ligger på den vackra halvön Coromandel.

Kontakta oss för pris och bokning »


Fijiresor rekommenderar:

s33-islanddt3Pa’s Cross Island Trek

Följ med på en 4 timmars vandringstur genom Rarotongas inre, och lär dig om hur invånarna använder växterna till medicin och mat. Detta är turen för dem som söker mer än bara sol och bad. Transfer till/från hotellet och en lättare lunch är inkluderat.

Kontakta oss för pris och bokning »

 

 

instagram logo fiji
Följ oss på Instagram: @Fijiresor