Drömkryssningen Dreams of Tahiti

8 dagars kryssning med ett luxuöst segelfartyg

Höjdpunkter: Bora Bora, Moorea, Huahine, Raiatea och Tahaa

Drömkryssningen Dreams of Tahiti

Detta är en segling du kommer att tala om i resten av ditt liv. Ombord på det eleganta segelfartyget Wind Spirit kommer du snart att upptäcka att detta är det perfekta sättet att utforska Tahitis paradisöar på.

Passadvinden fyller seglen och ni besöker den ena legendariska ön efter den andra. Skeppet ankrar upp över natten vid de flesta öarna så att ni får gott om tid att snorkla i de kristallklara lagunerna, utforska frodiga regnskogar och uppleva den fascinerande polynesiska kulturen.

 

Program

Dag 1 - Papeete

Tahiti är huvudön i Franska Polynesien och här finns huvudstaden Papeete. Detta är landets politiska och ekonomiska centrum, och staden sträcker sig längs med hela den vackra hamnen och upp på bergssidorna både norr- och västerut.

Incheckningen på Wind Spirit sker kl. 13 och därefter serveras en lunch. Ni kan använda dagen till att finna er tillrätta på skeppet eller så går ni på upptäcktsfärd i Papeete.

Papeete har en trevlig marknad där man kan handla frukt och grönsaker, samt andra varor som danskostymer, vävda hattar, väskor och vackra halssmycken snäckor. Tahiti är ett eldorado för alla former av aktiviteter på land och i vattnet. Både golf, tennis, dykning, snorkling, sportfiske och båtturer är några av de många aktiviteter ni kan vara med på.

Ni återvänder till skeppet i tid för middagen. Efter middagen sätter ni segel mot den första destinationen: Moorea.

Moorea är en magisk och frodig ö.Moorea är en magisk och frodig ö.

Dag 2 – Moorea

Ni vaknar upp på vackra Moorea, en magisk och grön söderhavsö. Många menar att detta är den vackraste platsen på jorden. Moorea är verkligen en fantastisk ö, med höga berg, frodiga ananas odlingar, vackra stränder och små byar.

Möjligheterna är många denna dag. Utnyttja anledningen till att förbättra dina fotokunskaper genom att följa med på en ö-rundtur med en professionell fotograf. Få flygresan ur kroppen på en 6 km lång promenad längs med «Three Coconut Trail». Se delfiner i sitt naturliga element. Eller så kan du simma, snorkla eller paddla kajak från Wind Spirit som ankrat upp i det kristallklara vattnet.

Dag 3 – Tahaa

Luften på Tahaa har en fyllig doft av vanilj, och kallas inte överraskande för vaniljön. Detta är ett mecka för snorkling och dykning.

En av höjdpunkterna är snorkling vid de spektakulära korallformationerna, där havsströmmarna tar er med längs den grunda lagunen Området har en fantastisk variation av tropiska fiskar och koraller. Få platser i Polynesien har så unika koraller som det finns här.

Ni fortsätter med Wind Spirit till Raiatea på eftermiddagen.

Dag 4 - Raiatea

Denna magiska ö kommer att trollbinda dig, precis som den gjort med besökare i över tusen år. Raiatea betyder i översättning till engelska «faraway heaven» och «sky with soft light», och kallades från början Havai’i, uppkallad efter de gamla polynesiernas hemland. Detta är den heligaste ön i södra Stillahavet.

Raiatea är den näst störa ön i Tahiti, och var för över 1000 år sedan centrum för religion och kultur. De grönklädda bergen inkluderar Mount Temehani, som är ett slags polynesisk Mount Olympus. På denna ö finns en livsrytm helt olik allt annat i världen.

Snorklingen på Raiatea är fantastisk, och ni har god tid att urforska korallrevet eller helt enkelt koppla av på däcket och njuta av solen och de fantastiska omgivningarna.

Utsikt över Bora Bora från en helikopter.Utsikt över Bora Bora från en helikopter.

Dag 5 och 6 – Bora Bora

För många är Bora Bora själva drömmen om söderhavsparadiset. Bora Bora tillhör ö-gruppen Sällskapsöarna, och har en natur som tar andan ur dig. Inte konstigt att många kallar ön ”Polynesiens pärla! Detta är Söderhavet som du drömt om att det ska vara, med gröna palmer, kritvita stränder och kristallklart turkost vatten i vackra laguner. Håll kameran redo – du kommer att ta många bilder!

Under dagarna här finns många möjligheter att utforska ön och den turkosblå lagunen. Följ med på en guidad rundtur på ön i en 4WD, eller delta i aktiviteter som snorkling, dykning, se livet under vattnet från en båt med glasbotten eller ta in omgivningarna i fågelperspektiv från en helikopter. Eller så kan du bara koppla av på de kritvita stränderna.

Bora Bora omges av en rad små öar som kallas «motu» - små, orörda och bortglömda paradis med en avkopplande atmosfär. Ni tillbringar en av kvällarna på en sådan ö tillsammans med de andra gästerna på Wind Spirit. Arrangemanget kallas Bora Bora Celebration Festival och är inkluderat i priset. Ni serveras en festmåltid på stranden och med en efterföljande polynesisk eldshow efter att solen har gått ned.

Dag 7 – Huahine

Huahine har smeknamnet «Garden of Eden», och är en av Franska Polynesiens bäst bevarade hemligheter. Här finns frodig skog, tropiskt landskap och små byar som endast i liten grad låtit sig påverkas av den moderna världen. Huahine består av två öar som omges av en djup kristallklar lagun, med gömda bukter och kritvita stränder.

Av valfria aktiviteter på Huahine kan vi nämna äventyrliga rundturer som visar öarnas höjdpunkter, kulturella promenader och guidade snorkelturer.

Huahine är en av Franska Polynesiens bäst bevarande hemligheter.Huahine är en av Franska Polynesiens bäst bevarande hemligheter. Foto: Marcel Isy-Schwart

Dag 8 – Papeete

Ankomst till Papeete ca. kl 10. Flyg hem samma dag eller förläng vistelsen med en extra vecka på Bora Bora, Moorea eller en av de andra öarna. Kontakta oss för vägledning och reserådgivning.

Tycker du att 8 dagar är för lite? Wind Spirit har även en 11 dagars kryssning till Tahiti & Tuamotu Islands.


Se denna film för en smygtitt på vad som väntar dig:


Skeppet

Wind Spirit är ett segelfartyg med 4 master och med plats för 148 gäster och en besättning på 90 personer. Med sina 4 däck och smarta planlösning är skeppet så intimt att man får känslan av att vara på en privat yacht.

Wind Spirit.Wind Spirit. Foto: Windstar Cruises

Det finns två typer av hytter ombord, stateroom och owner’s suite, och båda har fönster med havsutsikt. Alla hytter har en mycket hög standard med faciliteter som bl.a. en queen size dubbelsäng, plattskärm med DVD-spelare, Bose Sound Dock högtalare, fullt utrustad minibar, L’Occitane badrumsprodukter, färska blommor, färsk frukt, badrock och tofflor. Owner’s suiterna har även en sittgrupp och matbord.

Faciliteterna ombord inkluderar bl.a. lounge, bassäng och bubbelbad, soldäck, spa, bibliotek, kasino och två restauranger.

Det erbjuds ett stort utbud av utflykter på varje plats där man ankrar upp (mot tillägg). Kontakta oss för program.

Bassängområdet på Wind Spirit. Bassängområdet på Wind Spirit. Foto: Windstar Cruises


Resplan

Dreams of Tahiti

Dag Ort / ö
1
Avgång Papeete
2
Moorea
3
Tahaa
4
Raiatea
5-6
Bora Bora
7
Huahine
8
Ankomst Papeete

Resfakta

Denna kryssning har avresor året om.

Priset på kryssningen inkluderar:

 • Alla måltider dygnet runt, inklusive 24 timmars room-service
 • All alkoholfri dryck
 • Välkomst cocktail
 • All underhållning ombord
 • Obegränsad användning av träningscentret
 • Obegränsad användning av all vattensportrelaterad utrustning
 • Informativa seminarier/lektioner om platserna som besöks under kryssningen
 • Bora Bora Celebration Festival - festmiddag på en obebodd ö
 • Färska blommor och frukt i hytten

Priset inkluderar inte:

 • Utflykter
 • WiFi
 • Dricks, tillkommer på USD 12 per person per dag
 • Alkoholhaltig dryck
 • SPA-behandlingar
 • Vissa fitnessklasser

Kontakta oss för datum och priser »

Tycker du att 8 dagar är för lite? Wind Spirit har även en 11 dagars kryssning till Tahiti & Tuamotu Islands.