Kryssning till Cooköarna och Sällskapsöarna

11-nätters kryssning

Denna 11 nätters kryssing visar dig Stilla havets vackra landskap och mångfald. Från Aitutakis lågt liggande öar till de spetsiga topparna och djupa dalarna på frodiga Rarotonga.

Rarotonga kallades bara “paradis” av de första europeiska upptäcktsresande. Fortsätt till Sällskapsöarna där Stillahavspärlorna Bora Bora, Taha’a, Huahine och Moorea väntar.

Höjdpunkter:

  • Aitutaki – hem för en av världens mest spektakulära laguner.
  • Tillbringa en avkopplande dag på Motu Mahana – vår privata ö där vita sandstränder, svajande palmer, en flytande bar, drinkar som serveras i kokosnötter och en härlig grillad lunch väntar.
  • Havet runt Moorea har ett otroligt rikt marint liv. Simma med havssköldpaddor och färgrika fiskstim.
  • Tillbringa tid på vår egen privata strand på Bora Bora som har en fantastisk utsikt mot Mount Otemanu. Här är snorkling, kajak, standup paddleboard och volleyboll några av aktiviteterna.

Dagsprogram

Dag 1 – Gå ombord på m/s Paul Gauguin i Papeete, Tahiti
Öarna i Franska Polynesien är en härlig samling av vulkaniska atoller som sträcker sig över det mäktiga Stilla havet. Resan startar på Tahiti, som är den största av de 118 öarna. Utforska de kulinariska frestelserna, nattlivet och shoppa lite i huvudstaden Papeete innan du går ombord på fartyget.

Dag 2 – Huahine, Sällskapsöarna
Huahine är känd som “The Garden Island”. Öns frodiga regnskog och dramatiska terräng omfamnar heliga platser och legendariska landmärken, som är bland de bäst bevarade arkeologiska områdena i Franska Polynesien. Du kan även tillbringa tid i den stora lagunen, där du kan utforska livet under vattnet eller njuta av en härlig picknick på stranden.

spa

Dag 3 – Till havs
Använd dagen till att njuta av den informella polynesiska atmosfären ombord på Paul Gauguin. Lyssna till ett föredrag med en av våra speciellt inviterade gäster, för att därefter njuta av en utsökt franskinspirerad måltid på L’Etoile.

Dag 4 – Aitutaki, Cooköarna
Aitutaki är otvivelaktigt en av de vackraste öarna i Stilla havet, mycket tack vare den stora lagunen som skyddas av korallrevet ssaom omger ön. Upplev Aitutakis skönhet med egna ögon på ett avkopplande strandbesök. Besök även byn Arutanga, där den äldsta kyrkan, från 1829, på Cooköarna finns.

Dag 5 – Rarotonga, Cooköarna
Rarotonga är den mest kuperade av alla Cooköarna, och vi rekommenderar att man använder tiden här till att utforska öns naturliga skönhet. Snorkla i Muri Lagoon, vandra i frodiga Takitumi Convervation Area eller utforska ön tillsammans med naturguiden Pa, som känner ön bättre än de flesta.

Dag 6 – Till havs
Det saknas inte möjlighet för avkoppling och underhållning ombord. Njut av utsökta måltider, ta en spabehandling och se solnedgången från en schäslong på däck.

Dag 7 och 8 – Bora Bora, Sällskapsöarna
För många är det en livslång dröm att besöka fantastiska Bora Bora. Med två hela dagar till förfogande finns tid att utforska vita sandstränder, frodiga bergstoppar, färgrika korallrev och romantiska laguner. Upplev öns naturliga skönhet på en snorkeltur, se solnedgången från en jetboat eller se ön från en helikopter. Du kan även tillbringa tid på vår privata strand som erbjuder volleyball, snorkling, kajak och standup paddleboard.

Dag 9 – Taha’a (Motu Mahana), Sällskapsöarna
Åk på en av våra valfria utflykter, eller tillbringa dagen på Motu Mahana, vår egen privata ö. Här kan du simma, snorkla och paddla kajak, eller bara koppla av på stranden med något kallt att dricka från vår flytande bar. Fartygets entertainer står för den musikaliska underhållningen och traditionell polynesiskt hantverk demonstreras.

spa

Dag 10 och 11 – Moorea, Sällskapsöarna
Färgrika Moorea är nästa stopp och här tillbringas två dagar. Moorea har allt från färska exotiska frukter och blommor, till en turkosblå lagun, spektakulära berg och palmbeklädda stränder. Handla lokala konsthantverk, åk på en expedition för att se delfiner eller provsmaka lokal ananas, som är den mest utsökta i hela Franska Polynesien!

Dag 12 – Papeete, Tahiti
Tahitis huvudstad Papeete hälsar dig välkommen tillbaka. Om du inte vill resa hem riktig än kan du tillbringa några extra dagar för att utforska resorter, spa, restauranger, uteliv och shopping.

Läs mer om fartyget, faciliteterna, måltiderna och vad som är inkluderat här.

 

Program for krydstogtet

Dag Plats / ö
1
Avgång från Papeete
2
Huahine
3
Till havs
4
Aitutaki
5
Rarotonga
6
Till havs
7-8
Bora Bora
9
Taha’a (Motu Mahana)
10-11
Moorea
12
Ankomst Papeete

 


Välj kryssning

Läs mer om Paul Gauguin Cruises kryssningsprogram här:

Sällskapsöarna och Tuamotu öarna
Tahiti och Sällskapsöarna
Marquesas-, Tuamotu- och Sällskapsöarna

Kontakta oss för information om andra resrutter och avresedatum »