Kryssning till Marquesas-, Tuamotu- och Sällskapsöarna

14-nätters kryssning

På denna tvåveckors rundresa till Marquesas-, Tuamotu- och Sällskapsöarna är det naturens skönhet som står i fokus.

Resan ger dig god tid till att utforska i ditt eget tempo, från de orörda stränderna och den exeptionella dykningen i Tuamotu, till de kulturrika, vilda och vackra Marquesasöarna Fatu Hiva, Hiva Oa, Tahuata och Nuku Hiva. Kryssningen avslutas i de pittoreska Sällskapsöarna.

Höjdpunkter:

  • Naturparadiset Fakarava. Ön är en fristad för sällsynta fåglar, växter och kräftdjur, varav många lätt kan ses om man vandrar på en av öns rosa sandstränder.
  • Fördjupa dig i Hiva Oas historia, där konstnären Paul Gauguin är begravd och där de största stenskulpturerna i Marquesas finns.
  • Tillbringa en avkopplande dag på Motu Mahana – vår privata ö där vita sandstränder, svajande palmer, en flytande bar, drinkar som serveras i kokosnötter och en härlig grillad lunch väntar.
  • Tillbringa tid på vår egen privata strand på Bora Bora, där du kan snorkla i den turkosblå lagunen, paddla kajak eller bara njuta av den fantastiska utsikten över vackra Mount Otemanu.

Dagsprogram

Dag 1 – Gå ombord på m/s Paul Gauguin i Papeete, Tahiti
Öarna i Franska Polynesien är en härlig samling av vulkaniska atoller som sträcker sig över det mäktiga Stilla havet. Resan startar på Tahiti, som är den största av de 118 öarna. Utforska de kulinariska frestelserna, nattlivet och shoppa lite i huvudstaden Papeete innan du går ombord.

Dag 2 – Till havs
Använd dagen till att njuta av den informella polynesiska atmosfären ombord på Paul Gauguin. Lyssna till ett föredrag med en av våra speciellt inviterade gäster, för att därefter njuta av en utsökt franskinspirerad måltid på L’Etoile.

Dag 3 – Fakarava, Tuamotuöarna
Innan den moderna navigationen uppfanns var regionen känd som “Dangerous Archipelago” pga sina farliga passager. Idag är det dessa passager som gör Fakarava till ett paradis för dykare. De som föredrar att stanna på land kan utforska charmerande byar, gamla tempel och en korallkyrka från 1800-talet.

Dag 4 – Till havs
Njut av en dag ombord på fartyget: koppla av vid poolen, se Stilla havet passera i slow- motion, spela bordtennis eller läs in dig på nästa destination i biblioteket.

Dag 5 – Omoa, Fatu Hiva, Marquesasöarna
Vild, vacker och spektakulär är den bästa beskrivningen av ön Fatu Hiva. Den gröna djungeln startar helt nere vid havet, med trånga, djupa raviner och branta klippor som stupar ned i vågorna nedanför.

Dag 6 – Atuona, Hiva Oa, Marquesasöarna
Hiva Oa är den näst största ön i Marquesas, och här finns viktiga historiska och kulturella platser. Målaren Paul Gauguin är begravd i huvudorten Atuona, medan orten Pumau har de största stenskulpturerna i Marquesas. De anses vara besläktade med de berömda tikierna på Necker Island (norr om Hawaii) och på Påskön.

Dag 7 – Hapatoni, Tahuata, Marquesasöarna
Den 49 kvadratkilometer stora Tahuta är den minsta ön i Marquesas. Den vulkaniska ön är formad som ett blad och hälsar besökande välkomna med branta klippor och vita stränder. I en charmerande by vid havet finns en gammal kunglig gångväg och en katolsk kyrka som är byggd av Vatikanen.

Dag 8 – Tiaohae, Nuku Hiva, Marquesasöarna
Ön Nuku Hiva är Marquesas administrativa och ekonomiska centrum. Den är också fantastiskt vacker, med tre stora bukter på sydkusten och tillsvarande vackra inlopp på den norra kusten. Upplev den otroliga naturen på en valfri safaritur med fyrhjulsdrivet fordon genom Taipivai Valley.

Dag 9 och 10 – Till havs
De två nästa dagarna tillbringas till havs ombord på Paul Gauguin, något som ger dig god tid till avkoppling och underhållning ombord. Njut av utsökta måltider, ta en spabehandling och se solnedgången från en schäslong på däck.

Dag 11 – Huahine, Sällskapsöarna
Huahine är känd som “The Garden Island”. Öns frodiga regnskog och dramatiska terräng omfamnar heliga platser och legendariska landmärken, som är bland de bäst bevarade arkeologiska områdena i Franska Polynesien. Du kan även tillbringa tid i den stora lagunen, där du kan utforska livet under vattnet eller njuta av en härlig picknick på stranden.

Dag 12 – Bora Bora, Sällskapsöarna
För många är det en livslång dröm att besöka fantastiska Bora Bora. Med två hela dagar till förfogande finns tid att utforska vita sandstränder, frodiga bergstoppar, färgrika korallrev och romantiska laguner. Upplev öns naturliga skönhet på en snorkeltur, se solnedgången från en jetboat eller se ön från en helikopter. Du kan även tillbringa tid på vår privata strand som erbjuder volleyball, snorkling, kajak och standup paddleboard.

Dag 13 – Taha’a (Motu Mahana), Sällskapsöarna
Åk på en av våra valfria utflykter, eller tillbringa dagen på Motu Mahana, vår egen privata ö. Här kan du simma, snorkla och paddla kajak, eller bara koppla av på stranden med något kallt att dricka från vår flytande bar. Fartygets entertainer står för den musikaliska underhållningen och traditionellt polynesiskt hantverk demonstreras.

Dag 14 – Moorea, Sällskapsöarna
Färgrika Moorea är nästa stopp och här tillbringas två dagar. Moorea har allt från färska exotiska frukter och blommor, till en turkosblå lagun, spektakulära berg och palmbeklädda stränder. Handla lokala konsthantverk, åk på en expedition för att se delfiner eller provsmaka lokal ananas, som är den mest utsökta i hela Franska Polynesien!

Dag 15 – Papeete, Tahiti
Tahitis huvudstad Papeete hälsar dig välkommen tillbaka. Om du inte vill resa hem riktig än kan du tillbringa några extra dagar för att utforska resorter, spa, restauranger, uteliv och shopping.

Läs mer om fartyget, faciliteterna, måltiderna och vad som är inkluderat här.


Resplan

Dag Plats / ö
1
Avgång från Papeete
2
Till havs
3
Fakarava
4
Till havs
5
Omoa, Fatu Hiva
6
Atuona, Hiva Oa
7
Hapatoni, Tahuata
8
Taiohae, Nuku Hiva
9-10
Till havs
11
Huahine
12
Bora Bora
13
Taha’a
14
Moorea
15
Ankomst Papeete

 


Välj kryssning

Läs mer om Paul Gauguin Cruises kryssningsprogram här:

Sällskapsöarna och Tuamotu öarna
Tahiti och Sällskapsöarna
Cooköarna och Sällskapsöarna

Kontakta oss för information om andra resrutter och avresedatum »