Kryssning till Sällskapsöarna och Tuamotuöarna

10-nätters kryssning

Skönhet, både över och under vattnet, det är ordet som bäst beskriver upplevelserna på denna 10-nätter långa kryssning.

Sällskapsöarna ger dig frodiga regnskogar, kristallklara laguner, och en varm bris som är perfekt när man tar livet med lugn och ro på en strand. Fortsätt till Tuamotuöarna, som är en samling lågtliggande atoller som är allra bäst kända för sitt färgrika ekosystem under vattnet.

Höjdpunkter:

  • 2 dagar på vackra Bora Bora. Du kan tillbringa tid på vår egen privata strand, snorkla i den turkosblå lagunen, och se Mount Otemanu från en helikopter.
  • Besök Fakarava, ett UNESCO-klassificerat naturreservat där erfarna dykare kan dyka med gråhaj, stora stim med färgrika fiskar och se orörda koraller.
  • Tillbringa en avkopplande dag på Motu Mahana – vår privata ö där vita sandstränder, svajande palmträd, en flytande bar, drinkar som serveras i kokosnötter och en härlig grillad lunch väntar.

Dagsprogram

Dag 1 – Gå ombord på m/s Paul Gauguin i Papeete, Tahiti
Öarna i Franska Polynesien är en härligt samling av vulkaniska atoller som sträcker sig över det mäktiga Stilla havet. Resan startar på Tahiti, som är den största av de 118 öarna. Utforska de kulinariska frestelserna, nattlivet och shoppa lite i huvudstaden Papeete innan du går ombord på fartyget.

Dag 2 – Huahine, Sällskapsöarna
Huahine är känd som “The Garden Island”. Öns frodiga regnskog och dramatiska terräng omfamnar heliga platser och legendariska landmärken, som är bland de bäst bevarade arkeologiska områdena i Franska Polynesien. Du kan även tillbringa tid i den stora lagunen, där du kan utforska livet under vattnet eller njuta av en härlig picknick på stranden.

Dag 3 och 4 – Bora Bora, Sällskapsöarna
För många är det en livslång dröm att besöka fantastiska Bora Bora. Med två hela dagar till förfogande finns tid att utforska vita sandstränder, frodiga bergstoppar, färgrika korallrev och romantiska laguner. Upplev öns naturliga skönhet på en snorkeltur, se solnedgången från en jetboat eller se ön från en helikopter. Du kan även tillbringa tid på vår privata strand som erbjuder volleyball, snorkling, kajak och standup paddleboard.

Dag 5 – Rangiroa, Tuamotuöarna
Tuamotu ögruppen består av 79 korallatoller som är utspridda över många hundra kilometer, och Rangiroa är den största av dem. Upplev det enkla och fridfulla livet på öarna genom att delta i vardagsaktiviteter med Paumoto-folket.

Dag 6 – Fakarava, Tuamotuöarna
Innan den moderna navigationen uppfanns var regionen känd som “Dangerous Archipelago” pga sina farliga passager. Idag är det dessa passager som gör Fakarava till ett paradis för dykare. De som föredrar att stanna på land kan utforska charmerande byar, gamla tempel och en korallkyrka från 1800-talet.

Dag 7 – Till havs
Använd dagen till att njuta av den informella polynesiska atmosfären om bord på Paul Gauguin. Lyssna till ett föredrag med en av våra speciellt inviterade gäster, för att därefter njuta av en utsökt franskinspirerad måltid på L’Etoile.

Dag 8 – Taha’a (Motu Mahana), Sällskapsöarna
Åk på en av våra valfria utflykter, eller tillbringa dagen på Motu Mahana, vår egen privata ö. Här kan du simma, snorkla och paddla kajak, eller bara koppla av på stranden med något kallt att dricka från vår flytande bar. Fartygets entertainer står för den musikaliska underhållningen och traditionell polynesiskt hantverk demonstreras.

Dag 9 och 10 – Moorea, Sällskapsöarna
Färgrika Moorea är nästa stopp och här tillbringas två dagar. Moorea har allt från färska exotiska frukter och blommor, till en turkosblå lagun, spektakulära berg och palmbeklädda stränder. Handla lokala konsthantverk, åk på en expedition för att se delfiner eller provsmaka lokal ananas, som är den mest utsökta i hela Franska Polynesien!

Dag 11 – Papeete, Tahiti
Tahitis huvudstad Papeete hälsar dig välkommen tillbaka. Om du inte vill resa hem riktig än kan du tillbringa några extra dagar för att utforska resorter, spa, restauranger, uteliv och shopping.

Läs mer om fartyget, faciliteterna, måltiderna och vad som är inkluderat här.

 

Resplan

Dag Ort / ö
1
Avgång från Papeete
2
Huahine
3-4
Bora Bora
5
Rangiroa
6
Fakarava
7
Till havs
8
Taha’a (Motu Mahana)
9-10
Moorea
11
Ankomst Papeete

 


Välj kryssning

Läs mer om Paul Gauguin Cruises kryssningsprogram här:

Tahiti och Sällskapsöarna
Cooköarna och Sällskapsöarna
Marquesas-, Tuamotu- och Sällskapsöarna

Kontakta oss för information om andra resrutter och avresedatum »