Leeward öarna

tahaa s 03

Leeward öarna är en grupp öar 220 kilometer nordväst om Tahiti, och även om avståndet till huvudstaden inte är lång så är detta ett lite bortglömt resmål - även om här finns vackra laguner och kritvita stränder. Vi kan erbjuda resorter på Taha'a, Raiatea og Huahine.

Taha'a och Raiatea är två grannöar som delar lagun. Detta är två vackra paradisöar med en rik historia. Raiatea kallas även the Sacred Island och är enligt traditionen själva härdplatsen för polynesisk civilisation (Havai'i), ett geografiskt center för ma'ohi kulturen (triangeln mellan Hawaii, Nya Zeeland och Påskön), och födelseplats för Oro (guden för fruktbarhet och krig). Taha'a kallas ofta för vanlijön, då den värdefulla vanilj orkidenn odlas här i den fuktiga skuggan i regnskogen.

Huahine är en otroligt vackert örika med kritvita sandstränder och frodig natur - och utanför de vita stränderna ligger en stor lagun och väntar på dig.

Priserna varierar med säsong och standard. Nedan hittar du prisexempel på resorter på Leeward öarna.

Kontakta oss för mer information och beställning »

Le Taha'a Private Island & Spa

tahaa s 01Le Taha’a Private Island & Spa räknas som den mest exklusiva resorten i hela Franska Polynesien. Den ligger på den lilla ön Motu Tautau, på korallrevet. På ena sidan av lagunen ligger ön Taha’a, medan man på andra sidan har en otrolig utsikt över Bora Bora.

Hawaiki Nui Hotel

hawaiki nui s 01Hawaiki Nui Hotel kombinerar traditionell polynesisk stil med moderna komfort. Raiaatea är huvudö i Leeward öarna, och Hawaiki Nui Hotel är en perfekt utgångspunkt för att utforska ön, som ofta kallas the Sacred Island och anses vara födelseplatsen för polynesisk kultur.

Te Tiare Beach Resort

tetiare s 01Detta är platsen om du vill ha en lugn semester i vackra, tropiska omgivningar. Te Tiare Beach Resort ligger gömd i en liten bukt på ön Huahine, och hit kommer man endast med båt. Huahine är ett otroligt vackert örike med kritvita sandstränder och frodig natur, omgiven av ett kristallklart hav. Inte konstigt att den ofta kallas för Garden of Eden.

Hotel Vahine Island

vahine s 01Resorten ligger för sig själv på en liten ö i den stora lagunen, och här kan ett fåtal gäster njuta av livet och omgivningarna.

instagram logo fiji
Följ oss på Instagram: @Fijiresor