Kia Orana och välkommen till Cooköarna

AitutakiFör många är Cooköarna själva sinnesbilden för de vackra Söderhavsöarna. Dessa paradisöar ligger som ett pärlband mitt ute i det södra Stilla havet och är ett drömresemål för många. Här är stränderna kritvita med vajande palmer, havet glasklart turkost och solen skiner från en molnfri himmel – Cooköarna är på alla sätt ett avslappnat Söderhavsparadis. Det polynesiska folket är mycket vänliga och gästfria, och du kommer att känna dig välkommen från det att du blir mött med sång och dans i ankomsthallen på flygplatsen.

Med ett omgivande hav och milslånga stränder är bad och snorkling på korallrevet populära aktiviteter. Här finns mängder av fiskarter, bläckfiskar, musslor och andra marina djur. Vare sig man väljer att långsamt snorkla runt bland korallerna eller hålla sig på land, bjuder Cooköarna på många upplevelser knutet till havet och dess invånare.

Ögruppen, som tillhör Nya Zeeland, sträcker sig över ett havsområde som är lika stort som hela Västeuropa. Cooköarna delas in i två ögrupper – den södra och den norra. Öarna i söder är vulkaniska öar och fruktbara med höga berg, medan de i norr är platta, vita korallöar som tittar upp över havsytan. Rarotonga är den största ön med huvudstaden Avarua. Vi rekommenderar en tur till den enastående ön Aitutaki. Detta är en sällsynt naturpärla som kommer göra din semester till en minnesrik upplevelse.

RarotongaCooköarna har behållit mycket av sin ursprungliga kultur, och den polynesiska identiteten kan upplevas genom olika arrangemang, festivaler, sång och dans hela året runt. Invånarna i öriket har rykte om sig för att vara bland de bästa dansarna i hela söderhavshavsregionen. Oavsett var du väljer att bo, har du tillgång till härlig sand och vackra laguner. De allra flesta väljer att vistas på huvudön Rarotonga, utan att turismen känns påträngande. Men är du bland de äventyrslystna, vill du kanske ta turen till de yttre öarna. Dit går det kanske en flygtur i veckan eller en båt med en månads eller två mellanrum. Oavsett vart du åker kommer det att vara perfekta förhållanden för alla som älskar laguner, vita sandstränder, palmer, bad, simning, snorkling och dykning.

Den bästa tiden att besöka Cooköarna är under perioden mellan juni och september. Då är temperaturen runt 25 grader och klimatet torrt. Men det är små variationer i klimatet, och du kan besöka Cooköarna när som helst året runt. Klimattabell:

Jan

Feb

Mar

Apr

Mai

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Des

Temp max
Temp min
Regn (mm)

28
23
251

28
24
229

27
24
268

26
23
185

25
22
159

24
21
109

24
20
108

25
20
135

25
21
117

26
22
124

27
23
151

28
23
221

Vi vill göra Er uppmärksamma på att detta är medelvärden och att vädret på Cooköarna ofta kan variera.

En resa till Cooköarna är något alla bör få uppleva. Det blir garanterat en upplevelse för livet!

Om du vill veta mer om Cooköarna kan du klicka här.

Cook Islands map


Klicka för en större bild:


Klicka för att se video (YouTube) från Cooköarna:

15 fantastiska resorter i Söderhavet

Bora Bora Pearl Resort & SpaNi har precis bestämt er för att göra drömmen om Söderhavet till verklighet. Då dyker den stora frågan upp: Var ska man bo?

Det råder ingen tvivel om att boendet i Söderhavet är en stor del av semesterupplevelsen, så därför är det smart att lägga lite tid på att hitta den resort som passar bäst för just dig. Vi samlat 15 av våra favoriter på Cooköarna, Fiji och i Franska Polynesien.