15 fantastiska resorter i Söderhavet

Ni har precis bestämt er för att göra drömmen om Söderhavet till verklighet. Då dyker den stora frågan upp: Var ska man bo?

Det råder ingen tvivel om att boendet i Söderhavet är en stor del av semesterupplevelsen, så därför är det smart att lägga lite tid på att hitta den resort som passar bäst för just dig. Vi samlat 15 av våra favoriter på Cooköarna , Fiji och i Franska Polynesien.

Bora Bora Pearl Beach Resort & SpaBora Bora Pearl Beach Resort & Spa. 

1. Bora Bora Pearl Beach Resort & Spa, Franska Polynesien

Detta första klassens tropiska paradis är en av de nyaste resorterna i Franska Polynesien. Njut av livet och den polynesiska vänligheten på denna fem stjärniga resort som ligger på den lilla ön Motu Tevairoa, bara 15 minuter med båt från den största staden på Bora Bora, Vaitape. Flera av resortens bungalows står på pålar i vattnet, och här kan du beundra den vackra lagunen på nära håll medan det majestätiska berget Mount Otemanu reser sig i fjärran. Läs mer om Bora Bora Pearl Beach Resort & Spa.

Likuliku Lagoon Resort.Likuliku Lagoon Resort.

2. Likuliku Lagoon Resort, Fiji

Likuliku Lagoon Resort är en ny lyxig resort som återspeglar melanesisk kultur och arkitektur. Denna resort är endast för par, och här kan man tillsammans njuta av de romantiska omgivningarna där allt är tillrättalagt för en perfekt vistelse. Likuliku Lagoon Resort är perfekt för bröllopsresan! Resorten är dessutom den första och enda som erbjuder overwater bungalows på Fiji. Läs mer om Likuliku Lagoon Resort.

Aitutaki Lagoon Resort & Spa.Crown Beach Resort & Spa.

3. CROWN BEACH Resort & Spa, Cooköarna

Crown Beach Resort är ett av de finaste boutique hotellen på Rarotonga, den största av Cooköarna. Hotellet är byggt för att passa in i naturen vid den turkosa lagunen och kritvita sandstranden. Hotellet består av villor med egna solterrasser och jacuzzi. de största villorna har även en egen privat pool. Läs mer om Crown Beach Resort & Spa.

The Brando.The Brando. Foto: Tim McKenna / TahitiFlyShoot

4. The Brando, Franska Polynesien

Skådespelaren Marlon Brandoär grundaren av The Brando, en unik lyxresort i Franska Polynesien, belägen på den obeskrivligt vackra atollen Tetiaroa Island. Resorten ligger på en av flera små öar som omger en stor lagun. Alla öarna är privatägda och är endast tillgängliga för resortens gäster och besökande forskare. Atollen är belägen på 20 minuters flygavstånd från Tahiti och består av 35 undangömda villor med privat pool, alla på kritvita stränder där sköldpaddor och exotiska fåglar ofta kommer på besök. Se bilder, filmklipp og läs mer om The Brando.

Rumours Luxury Villas & Spa.Rumours Luxury Villas & Spa.

5. Rumours Luxury Villas & Spa, Cooköarna

På denna lyxiga resort har du inte bara en egen villa med egen pool, utan också ett litet vattenfall som porlar ner i poolen. Rumours Luxury Villas är en elegant och förstklassig resort där allt är ordnat för gäster som är ute efter en extra speciell upplevelse. I dessa exklusiva omgivningar kommer du känna hur vardagens stress snabbt är som bortblåst. Läs mer om Rumours Luxury Villas & Spa.

Navutu Stars.Navutu Stars.

6. Navutu Stars, Fiji

Navutu Stars Resort är en ny och luxuös boutique resort på ön Yageta i ögruppen Yasawa. Med endast 9 bures belägna på stranden i tre små avskärmade bukter, är detta en liten och intim resort som hälsar par i alla åldrar välkomna. Njut av det vackra landskapet och kontrasterna av de mörkgröna öarna och det turkosa havet. Läs mer om Navutu Stars.

Hilton Moorea Lagoon Resort & Spa.Hilton Moorea Lagoon Resort & Spa.

7. Hilton Moorea Lagoon Resort & Spa, Franska Polynesien

Ett avkopplande paradis i närmast perfekta omgivningar. Detta vackra hotell ligger längs en kritvit strand mellan det historiska Cook's Bay och Opunohu Bay. Resorten består av bungalows och har en bakgrund av gröna berg och omfamnas av en stor kristallklar lagun. Det finns många sätt att uppleva lagunen på, både över och under vattnet. Segling eller kanotturer i solnedgången, fiske, djuphavsfiske, vattenskidor, vattenskoter eller parasegling. Läs mer om Hilton Moorea Lagoon Resort & Spa.

Matamanoa Island Resort.Matamanoa Island Resort.

8. Matamanoa Island Resort, Fiji

Matamanoa är en idyllisk liten ö i Mamanuca-ögruppen, belägen runt 30 kilometer väster om Nadi. På denna annars öde ö ligger Matamanoa Island Resort, en liten charmerande och intim resort i vackra omgivningar. Söker du lugn och stillhet i en informell atmosfär är denna resort ett perfekt val. Ön är till stor del orörd och täckt av tät vegetation och palmer, en slående kontrast till den kritvita stranden och det färgrika korallrevet utanför. Läs mer om Matamanoa Island Resort.

Manuia Beach Resort.Manuia Beach Resort.

9. Manuia Beach Resort, Cooköarna

På Rarotongas västkust, i lugna vackra omgivningar, ligger Manuia Beach Resort. Resorten ligger vid en vit sandstrand och består av 26 enheter. Här finns även en tropisk äng och en infinity pool med fantastisk utsikt över lagunen. Härifrån kan du njuta av Rarotongas vackraste solnedgångar!

Four Seasons Resort Bora Bora.Four Seasons Resort Bora Bora.

10. Four Seasons Resort Bora Bora, Franska Polynesien

En av de allra finaste resorterna på Bora Bora där alla bungalower står på pålar ute i det turkosblå lagunen, förutom några stora villor med egen pool vid den privata strandkanten. För att framhäva känslan av Polynesien finns vacker konst, privata pooler, djupa badkar och dörrar som kan öppnas på vid gavel till en panorama utsikt över lagunen. Du kan välja mellan flera olika bungalows och villor. Läs mer om Four Seasons Resort Bora Bora.

Nanuya Island Resort.Nanuya Island Resort.

11. Nanuya Island Resort, Fiji

Omgiven av palmer, vita standstränder och azurblått hav ligger denna idylliska resort på norra delen av ön Nanuya Lai Lai Island i ögruppen Yasawa. Med endast 12 bures som är utspridda på ett stort område är man garanterad en idyllisk och lugn semester i perfekta omgivningar. Nanuya Island Resort kan erbjuda en rad aktiviteter, och vi rekommenderar en guidad tur till en lokal by på andra sidan bukten för att få inblick i Fijis kultur och historia. Läs mer om Nanuya Island Resort.

Pacific Resort Aitutaki.Pacific Resort Aitutaki.

12. Pacific Resort Aitutaki, Cookøyene

Pacific Resort Aitutaki räknas som den lyxigaste resorten på Cooköarna, idylliskt placerad på det som ofta kallas den vackraste ön i Stilla havet. Önskar du att uppleva drömmen om Söderhavet i lyxiga omgivningar, så är Pacific Resort Aitutaki kanske det allra bästa alternativet! Resorten består av endast 27 bungalows, alla med utsikt och närhet till stranden. De allra flesta är stora och rymliga, men om du önskar lite extra lyx finns det också några villor på hela 90 kvadrat-meter med bland annat eget utomhusbad. Läs mer om Pacific Resort Aitutaki.

Tokoriki Island Resort.Tokoriki Island Resort.

13. Tokoriki Island Resort, Fiji

En boutique resort i norra delen av ögruppen Mamanuca. Alla bungalows ligger vid stranden, med bra utsikt över den vackra solnedgången. Tokoriki är själva symbolen på fijiansk gästfrihet och är en avslappad blandning av modern stil och fijiansk design. Tokoriki Island är mycket populärt hos par som önskar att skämma bort sig själva i ett förhållandevis rimligt paradis. Här kan man snorkla på korallrevet utanför stranden, eller dyka tillsammans med det professionella PADI teamet. Läs mer om Tokoriki Island Resort.

Conrad Bora Bora Nui Resort & Spa.Conrad Bora Bora Nui Resort & Spa. 

14. Conrad Bora Bora Nui Resort & Spa, Franska Polynesien

En fin resort i en idyllisk bukt mellan kristallklart vatten och blå himmel, med vita stränder och en ås av lavasten som exotisk bakgrund. Oavsett om man väljer en bungalow i trädgården, på sidan mot åsen eller på pålar ute i vattnet är man garanterad en enastående upplevelse. Läs mer om Conrad Bora Bora Nui Resort & Spa.

Etu Moana Beach Villas.Etu Moana Beach Villas.

15. Etu Moana Beach Villas, Cooköarna

Mitt på en vit sandstrand ligger 10 lyxvillor i polynesisk stil – Etu Moana Beach Villas. Alla villorna är väl utrustade med pentry, dricksvatten och utsikt över lagunen. Från den västvända stranden kan gästerna njuta av fantastiska solnedgångar och resorten har även snorkelutrustning, kajaker och cyklar tillgängliga för sina gäster.


Denna översikten är bara ett litet urval av de många fina resorter som finns i Söderhavet. Våra resekonsulter har rest mycket i området och känner till både öar så väl som resorter. Tack vare detta kan vi skräddarsy en resa som passar som passar just dina önskemål. Detta säkrar en problemfri upplevelse och en semester som ni kommer att minnas länge!

Ta kontakt med oss och planera drömresan idag »

Vår kunskap är din trygghet.

instagram logo fiji
Följ oss på Instagram: @Fijiresor