Cooköarna – en luxuös semester för två

Cooköarna – en luxuös semester för två

En äkta, exotisk och luxuös semester hittar du inte i charterkatalogerna. Du hittar den mitt i Stilla havet, och den heter Cooköarna.

Fred, harmoni och fler nyanser av blått än i Pantones färgsystem. Cooköarna träffar dig mitt i hjärtat, och innehåller allt du kan förvänta av en exotisk semester. Ukulelemusik vid ankomst och en kokosnöt till frukost. Höfter som gungar i takt med kristallklara vågor och mat som smakar av Stilla havet. Otillgjort och äkta. Välkommen till paradiset på jorden!

 

Exotisk semesterdröm

I Aitutaki lagunen kan du leva ut Robinson Crusoe drömmen. Foto: Sean Scott

Rarotonga och Aitukaki är namn som triggar reslusten. De utlovar kritvita stränder och är en turistfri zon som du inte längre hittar i vår hemisfär. Cooköarna är den plats du drömmer om utan att ha varit där. – Om paradiset finns, så är det Aitutaki lagunen, säger Martin Dahl Jespersen, försäljningsdirektör på Fijiresor. Han talar om den turkosa lagunen som speglar hela himlavalvet och lockar dig till ett dopp med eller utan snorkel. Dahl Jespersen har varit på Cooköarna tre gånger, och berättar att på ingen annan plats upplever han drömmen om den unika, exotiska semestern som här.

 

Intim och lugn luxuös semester

Ett besök på vackra Aitutaki är ett måste.

– Människorna på Cooköarna bjuder gärna in dig i sin polynesiska dans, men de dansar inte limbo för turismen. De lokala myndigheterna har sagt nej tack till stora kedjehotell, och vill inte kommersialisera öns själ, förklarar Dahl Jespersen. Det finns inte all-inclusive-resorter som vi känner dem från traditionella stranddestinationer. Här deltar du i det verkliga livet, och känner den varma, vänliga kulturen på kroppen. Du får ett intimt möte med ett gästfritt och tropiskt öliv, med allt du kan förvänta av en luxuös semester.

Övernattning med en smak av lyx.

 

Mitt i Stilla havet

Cooköarna ger dig ett efterlängtat avbrott från vardagen hemma. Foto Adrian Cruz

Cooköarnas isolerade läge mitt emellan Hawaii och Nya Zeeland är kittlande för dig som tillåter pekfingret att vandra på kartan. Kanske har du alltid drömt om att göra en äventyrlig resa till andra sidan av jordklotet? Eller kanske du vill komma så långt bort från vardagen som möjligt? Cooköarna är exotiskt utan att vara primitivt. Det har ett frodigt inre, palmer, färska kokosnötter, exotisk frukt, läckra restauranger och milslånga sandstränder som tar andan ur dig, oavsett vad du jämför dem med. Hur många av de 15 öarna som du vill uppleva väljer du själv.

 

Kia orana!

Cooköarna ger dig en äkta, exotisk semester du inte hittar i charterkatalogerna. Foto: Sean Scott

Cooköarna sträcker sig över ett havsområde som är lika stort som hela Västeuropa. Öarna däremot är små. Rarotonga, som är den största ön, kan du köra runt på en halvtimme, och alla känner alla. «Kia orana» är hälsningsfrasen på det lokala språket, och det tar inte lång tid förrän du själv börjar använda frasen. Man delar in landet i två ögrupper – den södra och den norra. Öarna i söder är vulkaniska och frodiga med höga berg, medan de i norr är låga atoller som tittar upp över havsytan. Du landar på Rarotonga där den internationella flygplatsen ligger, och när du har anpassat dig till ölivets förförande rytmer, kan du flyga vidare härifrån till de andra öarna. Aitutaki, ön som ligger omgiven av en osannolik vacker lagun, är ett måste. Vill du ännu längre bort från civilisationen kan du besöka öarna Aitu och Mangaia. Här finns endast ett par övernattningsalternativ, och max 10-15 turister åt gången.

 

Drömmen om en öde ö

Aitutaki lagunen är ett paradis på jorden, och här finns inga mängder av turister. . Foto: Kirklandphotos.

Är du en av dem som vill leva ut den absoluta Robinson Crusoe drömmen på semestern, så ska du sikta in dig på One Foot Island i Aitutaki lagunen. – Det är verkligen back to basics, och när båtbesättningen lämnat av dig på ön och sätter kurs mot horisonten, vet du att du är helt ensam med stranden, stjärnhimlen och allt där emellan, säger Dahl Jespersen.

Var unik

Men oavsett var på Cooköarna du väljer att tillbringa din semester, så kan du vara säker på att du tar med dig intryck och upplevelser hem som inte många andra har. Och just det är ett privilegium i en tid där Instagram har förminskat jordklotet till en semesterfabrik där alla går i varandras fotspår.

 


 

Dessa tre reseförslag uppfyller drömmen om Cooköarna:

 

instagram logo fiji
Följ oss på Instagram: @Fijiresor