Bula och välkommen till Fiji

s 7

Fiji är ett sant tropiskt paradis med exotiska stränder där palmerna lutar sig över den vita sanden, där den molnfria himlen speglar sig i det azurblå vattnet, och där korallreven har fantastiska färger och ett livligt undervattensliv.

Med det härliga klimatet, kombinerat med en vacker natur, finns förutsättningarna för fantastiska upplevelser. Här har ni alla möjligheter till att verkligen njuta av semesterlivet under solen.

För de flesta nordbor är Fiji synonymt med exotiska stränder, blått hav och ett avslappnat liv i skuggan av palmerna. De som besöker landet blir inte besvikna för verkligheten är inte långt ifrån drömmen om Söderhavet. Fiji har mycket mer att bjuda på!

Detta örike består av 300 vackra öar, spridda över ett enormt havsområde. Endast hundra av öarna är bebodda och några syns endast vid lågvatten. Här finns stora, bergiga öar – men också många mindre vulkan- och korallöar.

s6 om fiji 2Fiji har en rik historia, präglad av olika kulturer. Här kan ni se Beqafolket utföra sina mystiska ritualer medan de går på glödande kol eller vara med på kvällsunderhållningen ”meke” där trummor kallar till fest med traditionella sånger och spjut-dans. Fijis varierade natur gör att ögruppen har mycket att erbjuda. Här finner du stillahavsmiljön med långa, vita stränder, kokospalmer, kristallklart vatten och rev och laguner fyllda med fiskar och koraller i alla regnbågens färger. Du finner också höga berg täckta av urgammal regnskog. Turismen utgör en allt större andel av Fijis ekonomi, och utbudet är varierat både för stora och små.

Fiji har ett stabilt tropiskt klimat, och temperaturen ligger stadigt runt 25 grader. En varm sommardag kan det bli över 30 grader varmt, och en kall vinterdag är det sällan temperaturen faller under 20 grader. Undantaget är höglandet där det kan bli betydligt kallare, speciellt på natten. Under perioden december till april får Fiji sin mesta nederbörd, men mindre regnskurar förekommer hela året. Klimattabell:

 

Jan

Feb

Mar

Apr

Mai

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Des

                         

Temp max
Temp min
Regn (mm)

32
23
299

31
23
302

31
22
324

30
21
163

30
20
78

29
19
62

28
18
46

28
18
58

29
19
77

30
20
103

31
21
138

31
22
159

Vi gör er uppmärksamma på att detta är medelvärden och att vädret på Fiji ofta kan variera.

En resa till Fiji är något alla bör få uppleva. Det blir garanterat en upplevelse för livet!

Om du vill veta mer om Fiji kan du klicka här.

Fiji map


Klicka för en större bild:


Klicka för att se video från Fiji:

15 fantastiska resorter i Söderhavet

Bora Bora Pearl Resort & SpaNi har precis bestämt er för att göra drömmen om Söderhavet till verklighet. Då dyker den stora frågan upp: Var ska man bo?

Det råder ingen tvivel om att boendet i Söderhavet är en stor del av semesterupplevelsen, så därför är det smart att lägga lite tid på att hitta den resort som passar bäst för just dig. Vi samlat 15 av våra favoriter på Cooköarna, Fiji och i Franska Polynesien.