Talofa Lava och välkommen till Samoa

Samoa beachPå Samoa hittar du kanske det vänligaste folket i hela Söderhavet och som så många andra ögrupper i Stillahavet är detta ett riktigt paradis. Här finns det tillräckligt med vita vackra stränder, kristallklart vatten och härliga förhållanden för simning och snorkling för att kunna hålla en sysselsatt i veckor. Samoa består i huvudsak av två stora öar, bägge vulkaniska med höga berg och en enastående natur. Huvudstaden Apia ligger i ett vackert område på den minsta ön, Upolo. Detta är det närmaste man kommer en stad på Samoa. Är du i Apia under festivaltider, kan du glädja dig åt mycket traditionsrik mat som svin, kyckling, fisk, skaldjur och brödfrukt. Men ett besök till Samoa är emellertid inte komplett utan en tur till den större ön Savai'i.

Kulturen på Samoa har varit anmärkningsvärt immun mot västlig påverkan, och Samoa är därför kanske det bästa valet om du önskar att uppleva traditionell polynesisk kultur. Här finns bland annat fa´amatai, som är ett system där en huvudman (matai) styr en större familjegrupp (aiga). Mataien representerar familjen på landsortens rådsförsamling och vidmakthåller lagar och regler, och har också som sin plikt att komma ihåg och berätta historier och händelser av historisk betydelse. Detta är bara ett exempel på de många regler och etiketter med starka traditionsorienterade band på Samoa.

SamoaKanske det vackraste området på hela Samoa ligger på sydspetsen av Upolu. Aleipata-distriktet är namnet och har underbara turkosa korallrev i skön harmoni med fina sandstränder. Detta är Stilla havet från sin bästa sida och ett område av Samoa du bör besöka. Har du planer på att snorkla på Samoa, bör du ta med egen utrustning. På mindre ställen i Stilla havet, kan det många gånger vara problem att få låna ordentlig utrustning. Annars är Samoa ett perfekt område för dykning.

Samoa har ett tropiskt klimat och medeltemperaturen ligger på 26-27 grader med små variationer under året. Den bästa tiden att besöka Samoa är under den torra perioden från maj till oktober, men det är svårt att hitta en direkt dålig period att besöka landet på. Klimattabell:

 

Jan

Feb

Mar

Apr

Maj

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Des

                         

Temp max
Temp min
Regn (mm)

30
24
489

31
24
368

31
24
352

31
24
211

30
23
192

30
23
121

29
22
121

30
23
113

30
23
154

30
23
224

30
23
261

30
24
358

Tänk på att detta är medelvärden och att vädret på Samoa ofta kan variera.

En resa till Samoa är något alla bör uppleva. Det blir garanterat en upplevelse för livet!

Om du vill veta mer om Samoa kan du klicka här.

Samoa map


Klicka för en större bild:


Klicka för att se video (YouTube) från Samoa: