Ia oreana och välkommen till Franska Polynesien

Tahiti beachTahiti är en del av det enorma havsområde som utgör Franska Polynesien, och är tillsammans med Fiji det mest populära resmålet i Söderhavet. Hit reser förälskade par och bröllopspar från hela världen för att njuta av romantiska dagar på de kritvita inbjudande stränderna. Vill du kombinera naturen och klimatet i Söderhavet med lyx, är Tahiti ett säkert val.

Franska Polynesien, eller Tahiti som vi kallar det, ligger söder om ekvatorn och består av fem ögrupper. Huvudön Tahiti kallas Stilla havets nav, men den polynesiska kulturen är ännu mer närvarande på Morea, Bora Bora eller Huahine. Det var på en av öarna i Franska Polynesien som Thor Heyerdahl landsteg efter färden med Kon Tiki från Peru. Tahiti har en varierande och unik miljö med fiskar, koraller och olika blötdjur under havsytan. De många vackra lagunerna erbjuder fantastisk dykning.

Tahiti girlsTraditionella dans-, sång-, konst- och hantverks-traditioner och promenader över glödande kol är bara något av det du kan uppleva i Tahiti. Här hittar du natur som få andra platser i världen kan visa upp – vackra stränder, laguner och tropisk regnskog med vulkaniska berg och ett livligt undervattens liv. Men mest av allt är Tahiti själva söderhavsdrömmen, med laguner, färgsprakande tropiska fiskar, lata dagar och härlig sol. Folket här har all världens tid. Stress är närapå ett okänt begrepp. Tahiti lever i högsta grad upp till den gamla europeiska myten om ett tropiskt paradis.

Klimatet är tropiskt med två markanta säsonger, och för oss nordbor är nog den bästa tiden att besöka landet under den torra perioden av året mellan maj och oktober. Då är det lite nederbörd, låg luftfuktighet och temperaturerna är milda och behagliga. Klimattabell:

 

Jan

Feb

Mar

Apr

Mai

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Des

                         

Temp max
Temp min
Regn (mm)

30
23
315

30
23
233

31
23
195

30
23
142

30
22
92

29
21
60

28
21
60

28
20
48

28
21
46

29
22
91

29
22
162

30
23
317

Vi gör er uppmärksamma på att detta är medelvärden och att vädret i Franska Polynesien ofta kan variera.

En resa till Franska Polynesien är något alla borde få uppleva. Det blir garanterat en upplevelse för livet!

Om du vill veta mer om Franska Polynesien kan du klicka här.

Tahiti map


Klicka för en större bild:


Klicka för att se video (YouTube) från Tahiti:

15 fantastiska resorter i Söderhavet

Bora Bora Pearl Resort & SpaNi har precis bestämt er för att göra drömmen om Söderhavet till verklighet. Då dyker den stora frågan upp: Var ska man bo?

Det råder ingen tvivel om att boendet i Söderhavet är en stor del av semesterupplevelsen, så därför är det smart att lägga lite tid på att hitta den resort som passar bäst för just dig. Vi samlat 15 av våra favoriter på Cooköarna, Fiji och i Franska Polynesien.