Rarotonga, Aitutaki och Atiu

Förutom de mest besökta öarna Rarotonga och Aitutaki, innehåller detta reseförslag några dagar på Atiu – en liten men vacker ö som kanske är Cooköarnas bäst bevarade hemlighet.

s39-raa3

Resan startar i Stockholm, men det är möjligt att ansluta från andra städer i Sverige efter överenskommelse. Från London flyger ni via Los Angeles till Rarotonga, där ni blir hämtade på flygplatsen och körda till Muri Beachcomber. Detta är en familjeägd resort vid den idylliska Muri lagunen, och här bor ni i 5 nätter i en seaview unit. Detta är en relativt liten resort med endast 22 enheter, några med utsikt mot lagunen, några i den tropiska trädgården och några större villor. Alla enheter har separata sovrum. Resortens största attraktion är läget och tillgången till en av de vackaste lagunerna i Söderhavet. Inkluderat i priset är en halvdags safaritur som ger en bra introduktion till Rarotonga och ni får uppleva ön på bästa sätt.

Efter vistelsen på Rarotonga går turen vidare med flyg till Aitutaki. Här blir ni hämtade på flygplatsen och körda till Aitutaki Village, en fin resort med en perfekt belägenhet vid en kritvit strand. Aitutaki kallas ofta den vackraste ön i Söderhavet, och här bor ni i 4 nätter. Vi rekommenderar att ni gör en båttur i den stora lagunen.

s39-raa1Från Aitutaki går turen vidare till Atiu, kanske Cooköarnas bäst bevarade hemlighet. Det är en liten, men mycket vacker ö nordöst om Rarotonga. För de som vill ha vacker natur kombinerat med lite aktiviteter är Atiu ett bra alternativ. Här är det i genomsnitt endast 12 turister åt gången, så man har möjlighet att uppleva en ö som inte är berörd av turismen. Atiu Villas är en liten resort med bara 6 bungalower och ni bor här i 3 nätter.

Efter uppehållet på Atiu återvänder ni till Rarotonga för hemresan. Ni har tillgång till ett dagrum på ett hotell vid flygplatsen under dagen. Ni flyger från Cooköarna tillbaka till Stockholm. Det är möjligt med stopp i Los Angeles, eller att göra det till en jorden runt resa med stopp i Auckland och Hong Kong.


Resfakta

Pris per person när två reser tillsammans: från33 290 kr

Priset inkluderar:

  • All flygtransport i ekonomiklass enl. program
  • Flygskatter och bränsletillägg
  • 5 nätter i Seaview Unit på Muri Beachcomber på Rarotonga
  • Halvdagssfaritur på Rarotonga (Raro Safari 4WD Inland Tour)
  • 4 nätter i Garden Bungalow på Aitutaki Village på Aitutaki
  • 3 nätter i Standard Unit på Atiu Villas på Atiu
  • Dagrum på hotell vid flygplatsen avresedagen
  • Transfer till/från flygplatserna

Resan kan utvidgas. Möjlighet att göra stopp i Los Angeles, i Nya Zeeland och/eller i Hong Kong mot ett pristillägg. Kontakta oss för mer information.

Turkod: o/19310


Klicka för större bilder:

instagram logo fiji
Följ oss på Instagram: @Fijiresor