Andra öar

ManihikiÄr du äventyrslysten kanske du vill göra turen till de yttre öarna. Dit går det kanske en flygtur i veckan eller en båt som går med ett mellanrum på en månad ellr två. Här har vi samlat några resorter som ligger lite avsides.

Mangaia är den näst största av Cooköarna och som på Atiu är det nturen som är huvudattraktionen, med höga klippor som reser sig upp ur den grunda lagunen och ett inre med berg, gröna skogar och vackra vattendrag. Mauke ligger längst österut av alla Cooköarna, och är lätt att komma till med flyg från Rarotonga. Ett besök hit kan gärna kombineras med grannön Atiu och Mitiaro. Mauke är en atoll med många spännande kalkstensgrottor, flera är fyllda med vatten som är perfekt för att avsvalkande dopp på en varm dag. Mitiaro är inte bland de mest kända av Cooköarna, men just därför är den värd ett besök. Invånarna är tycker om att träffa gäster och prata lite. Längst norrut ligger Manihiki och Penrhyn - låga atoller som bara i princip sticker upp ovanför havsytan.

Priserna varierar med säsong och standard. Nedan finner du prisexempel på resorter på ovan nämnda öar. Kontakta oss för förslag aoch aktuella priser.

   
Are Moana Bungalows

Are Moana Bungalows (Mangaia)

Ett litet familjeägt ställe med 8 bungalower på östkusten av Mangaia, endast fem minuters gångväg till den lilla vackra byn Ivirua. Are Moana har en trevlig och intim atmosfär, skapad av ägaren Jan (som kommer från Sverige) och hans fru Tu. Det finns ett stor utbud av aktiviteter.

Babes Place

Babes Place (Mangaia)

Motell central placerat i den största byn Oneroa, med fyra mindre enheter och ett större hus med tre sovrum för familjer eller grupper. Restaurang och bar på området. Alla måltider är inkluderade i priset.

RI's Retreat

RI's Retreat (Mauke)

Bungalower med ett lite, men fullt utrustat kök och separat sovrum. RI's Retreat ligger på östra sidan av Mauke, endast fem minuter från flygplatsen.

Sea Breeze Lodge

Sea Breeze Lodge (Mitiaro)

Sea Breeze Lodge är ett stort familjehus med två sovrum och ett stort vardags-/matrum. Papa Joe Herman som äger stället är en sann karaktär med otrolig kunskap om öns kultur och historia. Detta är en perfekt bas för att utforska Mitiaro. Frukost och middag är inkluderat i priset.

Manihiki Lagoon Villas

Manihiki Lagoon Villas (Manihiki)

Placerad vid den stora lagunen på Manihiki är detta den perfekta platsen om man vill bort från vardagens jobb och slit. Man blir hämtad på flygplatsen och transporterad till lyn Tauhunu med båt. Villan är utrustad med en stor terrass med utsikt över lagunen.

Soas Guesthouse

Soas Guesthouse (Penrhyn)

Ett stort hus med privat sovrum och gemensamt matrum är det enda övernattningsstället på Penrhyn. Mama Doreen och Papa Heria är dina värdar. Måltider är inkluderat.

instagram logo fiji
Följ oss på Instagram: @Fijiresor