Atiu

AtiuAtiu är kanske Cooköarnas bäst bevarade hemlighet. Den är en liten, men väldigt vacker ö nordost om Rarotonga. För de som söker vacker natur kombinerat med lite aktivitet är Atiu ett bra alternativ. Står bad och snorkling överst på önskelistan är andra öar på Cooköarna ett bättre alternativ, för även du även hittar fina stränder här, är det naturen som står i centrum på Atiu.

Öen kallas även Enuamanu, vilket betyder fåglarnas land, och namnet ger en god indikation på vad man får uppleva på en resa hit. På ön finns endast 5 små byar och här bor inte mer än totalt 600 bofasta. Atiu fokuserar på ekoturism för att bevara öns natur och särprägel. I genomsnitt så finns det inte mer än 12 turister på ön vid ett och samma tillfälle, så här får man verkligen möjlighet att uppleva en ö som är tämligen opåverkad av turismen. Atiu är verkligen en speciell upplevelse och absolut värt ett besök.

Priserna varierar med säsong och standard. Nedanför hittar du prisexempel på resorter i Atiu.Kontakta oss för förslag och priser.

   
Are Manuiri Guesthouse

Atiu Guesthouse

Stort hus med två sovrum i byn Areora, ursprungligen byggd som ett familjehus. Här kan du bo som de infödda och laga dina egna måltider om du önskar det.

Kia Orana Bungalows

Kia Orana Bungalows

Sex bungalows på toppen av Areora med vacker utsikt över kusten nedanför. Ett perfekt ställe om man önskar en lugn plats där man kan njuta av den vackra naturen på Atiu. Alla bungalows har ett litet kök, separat sovrum och terrass med en fin utsikt. Restaurang och en liten butik på området.

Taparere Lodge

Taparere Lodge

Ett litet familjedrivet ställe i utkanten av byn Mapumai. Tre bungalows med ett litet kök och separata sovrum med platsför tre personer. Ägarna, Papa Paiere och Aunti Nga, bor på området och har en fantastisk kunskap om Atiu. Följ med på en oförglömlig tur runt ön tillsammans med Papa Paiere, där han berättar om livet innan missionärerna kom.

Atiu Villas

Atiu Villas

Fyra bungalows med ett litet kök och separata sovrum med plats från 3-6 personer. Varje enhet har ett skafferi och man betalar för det man konsumerat vid avresan. Bar och restaurang på området.

instagram logo fiji
Följ oss på Instagram: @Fijiresor