Nouméa

NouméaNouméa är huvudstad i Nya Kaledonien och är vackert belägen på sydvästkusten. Staden grundades av fransmän år 1854 och fick då namnet Port-de-France.

Nouméa har många sevärdheter och mycket att erbjuda där den sträcker sig från Anse Vata-bukten i söder till Koutiou och Yahoue i norr. Till Anse Vata kommer både turister och bofasta för att njuta på stranden. Här finns även många hotell, restauranger och nattklubbar.

Den lokala marknaden, som är belägen vid Baie de la Moselle, har en levande och färgrik atmosfär redan från tidig morgon. Här kan man köpa färsk fisk, grönsaker och tropiska frukter vid sidan av ett stort urval av frodiga och vackra blommor. Men för att få uppleva detta får du gå upp tidigt, då marknaden öppnar redan kl. 05.00 och stänger redan kl 11.00 på förmiddagen.

Priserna varierar med säsong och standard. Nedanför hittar du prisexempel på resorter på Nouméa. Kontakta oss för förslag och priser.

   
le_lagon_noumea

Hotel Le Lagon

Ett komfortabelt hotell i det kända Anse Vata Beach området, i närheten av restauranger, nattklubbar och casino.

Le Pacifique

Le Pacifique

Ett fint hotell i Anse Vata Beach området som ger god valuta för pengarna.

Le Nouvata

Le Nouvata Hotel

Beläget i ett parkområde med utsikt till en av Nya Kaledoniens vackra stränder, bara ett par kilometer från centrum.

Coral Palms

Coral Palms Island Resort

På en liten privat ö i hjärtat av en naturpark ligger denna vackra resort som är perfekt för en avkopplande semester. Ett arkitektoniskt mästerverk där speciellt overwater bungalowerna har en fantastisk utsikt.

Le Meridien Noumea
Klicka på bilden för info & bilder.

Le Meridien Nouméa

En lyxig resort med en otrolig utsikt över en av världens vackraste laguner, bara tio minuter från Nouméa centrum. Vacker utsikt till lagunen och 2 km lång sandstrand precis utanför.

Läs mer...

Klicka för större bilder:

instagram logo fiji
Följ oss på Instagram: @Fijiresor