The Brando

p1140676 lgThe Brando på Tetiaroa Island

The Brando är en unik lyxresort i Franska Polynesien, belägen på den obeskrivligt vackra atollen Tetiaroa Island. Resorten ligger på en av flera små öar som omger en stor lagun. Alla öarna är privatägda och är endast tillgängliga för resortens gäster och besökande forskare.

Atollen är belägen på 20 minuters flygavstånd från Tahiti och består av 35 undangömda villor med privat pool, alla på kritvita stränder där sköldpaddor och exotiska fåglar ofta kommer på besök. Resorten har två restauranger som bland annat serverar polynesiskinspirerade och klassiska franska rätter. Här finns dessutom två barer, spa, hälsocenter, tennisbana, bibliotek och ett kulturcenter.

Man bor godt på The BrandoVilla på The Brando

Massor av aktiviteter väntar den som vill utforska öarna och lagunen. Varje villa har cyklar som man kan låna så att man kan utforska stigarna på ön eller åka på picknick till favoritstranden. Man kan snorkla med tropiska fiskar, segla i lagunen, besöka närliggande öar med paddelboard eller kajak, och följa med på guidade turer för att utforska kulturen samt öarnas marina djurliv.

För att läsa mer om resorten och om ön den ligger på föreslår vi ett besök på webbsidan till The Brando.

Tetiaroa Island
Det här är ön som du drömde om när du var barn när du föreställde dig den mest perfekta platsen i hela världen. Med sina vita sandstränder, svajande kokospalmer, färgglada fåglar och glittrande lagun är Tetiaroa det närmaste man kan komma ett paradis.

Utöver sin fantastiska skönhet är Tetiaroa en plats med ovanligt stort biologiskt mångfald och ett naturreservat för fåglar och marint liv. Det läggs ner mycket jobb för att bevara och beskydda det naturliga växt- och djurlivet, och genom flera projekt bidrar man till att reservatet utvecklas vidare.

Skilpadde og tropiske fiskTetiaroa är en plats med ovanligt stort biologiskt mångfald och ett naturreservat för fåglar och marint liv.

Tetiaroa har en speciell plats i polynesisk historia och kultur. I århundraden har Tahitis överklass kommit hit på semester. Här finns fortfarande gamla marae (tempel) som uppfördes på atollerna av urbefolkningen. Med sin rika historia och estetiska skönhet kommer öarna alltid att ha stor betydelse för polynesierna.

Tetiaroa och Marlon Brando
Marlon Brando kom första gången till Tetiaroa när han spelade in filmen «Mutiny on Bounty» och han förälskade sig genast i öns speciella skönhet. Han fängslades av det polynesiska levnadssättet och fann även kärleken här, och 1967 uppnådde han äntligen sitt mål om att få äga en liten del av paradiset.

Brando ägnade sig å att bevara Tetiaroas naturliga skönhet, biologisk mångfald och rika kulturhistoria och var fast besluten att stället kunde  bli ett center för forskning och utbildning och en modell för hållbar utveckling.

brando restaurant-beachdining-twilight 1Resorten har två restauranger som bland annat serverar polynesiskinspirerade och klassiska franska rätter.

 1999 bad han Richard Bailey, som hade utvecklat några av regionens bästa resorter, om hjälp för att uppfylla sin dröm. Tillsammans arbetade Brando och Bailey med en vision om att med innovativ teknologi skapa en självförsörjande och miljömässigt hållbar resort i fantastiska omgivningar för gäster, fast boende och forskare. The Brando är resultatet av deras vision.

Ta en titt på videon nedan för att se mer från The Brando och Tetiaroa:

Inkluderat i vistelsen här är:

  • Övernattning i luxuösa omgivningar
  • Alla måltider (vissa deluxe alternativ har ett tillägg)
  • De flesta drycker; mineralvatten, läsk, öl och ett urval av viner, champagne och sprit
  • Roomservice dygnet runt i din egen villa
  • 1 utflykt per person/dag baserat på ett urval
  • 1 spa behandling (50 min) per person/villa/dag
  • Tillgång till internet
  • 1 cykel per gäst
  • Tillgång till en outrigger kanot, kajak och paddleboard, samt snorklingsutrustning

Priser vid förfrågan. Minimum 3 nätters vistelse.

Klicka här för att öppna e-broschyren om The Brando >>


Klicka för större bilder:

 

instagram logo fiji
Följ oss på Instagram: @Fijiresor