Rarotonga

Rarotonga är den största av Cooköarna och här ligger också huvudstaden Avarua. Det är ingen stor ö, bara 32 km i omkrets, och det går bra att hyra en cykel eller en scooter för att följa huvudvägen runt ön. Öns inre delar består av höga berg och djup regnskog, medan kustområdena är bördiga med sandstränder som går nästan runt hela Rarotonga. Snorkling i det kristallklara och varma vattnet är en upplevelse, och livet under vatten helt fantastiskt!

Här hittar du några exempel på dagsturer och utflykter som vi rekommenderar. Har du önskemål om att uppleva något som inte täcks av dessa turer, ta kontakt med oss!

   
tongarora

Circle Island Tour

En tretimmars tur runt Rarotonga för att uppleva det mesta av ön. Turen går in till ställen som Ngatangiia, därifrån den polynesiska migrationen till Nya Zeeland startade år 1350, Ara Metua eller Road of Toi, som byggdes år 1050, ceremoniplatser som Arai Te Tonga, gamla kyrkbyggnader, biblioteket, museum, samt diverse plantager med citron, bananer, tapioca, taro m.m.

rarotonga_7

Cultural Village Tour

En guidad tur där du får informastion om Cooköarnas kultur och historia. Se hur invånarna levde innan missionärerna kom - hur de gjorde kläder, fiskeredskap, mediciner m.m. Turen avslutas med traditionell polynesisk gästfrihet med en tropisk lunch och dansföreställning.

guide_pa

Pa's Cross Island Trek

Följ med Pa på en fyra timmar lång vandringstur genom Rarotongas inre, och lär dig om hur invånarna utnyttjat växter till medicin och mat. Detta är turen för de som söker mer än bara sol och bad. Transfer till/från hotell och en lätt lunch är inkluderat.

rarotonga_3

Highland Paradise

Upplev den otroliga utsikten från Rarotongas bergsklädda inre. Turen inkluderar besök till Ancient Historical Village of Marae's Killing Stone, Guilty Stones m.m. Guiderna är vänliga och otroligt kunniga, och berättar mer än gärna om Cooköarnas historia, legender och växtliv. Transfer till/från hotell och en lätt lunch är inkluderat.

rarotonga_lagoon_cruise

Lagoon Cruise

Upplev det färgrika livet under vattnet. Kryssningen utgår från kajen kl. 11:00 och tar dig ut i lagunen till olika ställen för att mata fiskar och snorkla. Stopp vid Rarotongas enda pärlfarm. Lunch är inkluderat med underhållning. Retur cirka kl. 15:00. Transfer till/från hotell är inkluderat.

 

Dagsturer till andra öar

De flesta som besöker Cooköarna väljer att tillbringa tiden på huvudön Rarotonga. Vi rekommenderar emellertid att man också besöker några av de andra vackra öarna, gärna bara som en dagstur. Här finns några exempel på sådana dagsturer, som inkluderar transport till/från flygplatsen på Rarotonga, tur/retur med flyg och aktiviteter enligt beskrivningen. Ta kontakt med oss så sätter vi ihop ett upplägg som passar för dig!

   
aitutaki_3

Aitutaki Day Tour

Alla som besöker Cooköarna bör följa med på denna tur till den otroligt vackra ön Aitutaki. Efter ungefär 45 minuter med flyg över det ändlösa, blå Stilla havet landar du på Aitutaki. Här blir det först en liten guidad tur innan man sätter kursen mot den stora lagunen. Resten av dagen tillbringas på de många småöarna, och inte minst i det kristallklara och varma vattnet. Lunch är inkluderat. Retur till Rarotonga på eftermiddagen. Detta är en upplevelse du sent kommer glömma!

Turen går alla dagar utom söndagar.

mangaia

Mangaia Day Tour

Följ med på en dagstur till Mangaia, en av världens äldsta korallöar. På förmiddagen följer du med på en 2 kilometer lång vandringstur till en otrolig grotta som användes som skyddsrum för hela byar under tidigare stamkrig på ön. Lunch serveras på Ara Moana Bungalows, och du kan smaka på lokala rätter och studera lokala konstverk. På eftermiddagen blir det sightseeing runt om på ön. Lunch är inkluderat. Retur till Rarotonga på eftermiddagen.

Turen går endast torsdagar.

aitu_2

Atiu Day Tour

Dagstur till den lilla, men väldigt vackra ön nordöst om Rarotonga. Väl framme efter flygturen kan man välja mellan att följa med till Raka's Burial Cave eller till Anatakitaki Cave. Efter lunch blir det sightseeing på öns västkust innan turen avslutas med besök på en traditionell Tumunu. Lunch är inkluderat. Retur till Rarotonga på eftermiddagen.

Turen går endast fredagar.

Har du andra önskemål och vill uppleva något som inte ingår i dessa förslag, kan du bara kontakta oss!

instagram logo fiji
Följ oss på Instagram: @Fijiresor