Utflykter på Fiji

Ska du besöka en eller flera öar i Söderhaveat, är det bra att planera lite på förhand. Då är du säker på att få ett ställe att bo och uppleva något av det bästa som platserna har att bjuda på. Dessutom är det ofta billigare att boka på förhand.

Vi har bra avtal med hotell och turarrangörer över hela Söderhavet, och våra samarbetspartners är de allra bästa för att du ska få ut så mycket som möjligt av upplevelserna.

Här hittar du några exempel på dagsturer och utflykter som vi rekommenderar. De flesta har avresa från Nadi, men för de allra flesta turer kan vi också erbjuda avresa från Coral Coast och Mamanucaöarna.

Har du andra önskemål och vill uppleva något som inte ingår i dessa förslag? Kontakta oss!


Orchid TourOrchid Tour

Första stoppet på denna halvdagstur är Viseisei, platsen där de första fijianerna kom i land. Härifrån fortsätter man till Garden of Sleeping Giants, ett eldorado för de som värdesätter vackra orkidéer. Turen avslutas i Nadi, där du bl.a. kan se det största hinduiska templet i Stilla havet, utforska de lokala marknadsplatserna eller shoppa lite.


Vitu LevuCave Tour

Upplev det traditionella Fiji. Turen börjar med en kava ceremoni i Sigatoka Valley. För att komma till grottorna måste man gå en bit genom ett vackert landskap. På vägen ser du flera spår efter stammarna som bodde i området, bl.a. en rituell plattform och kannibalugnar. Efter lunch kan du flyta nerför floden på en traditionell bambuflotte. Och blir det för varmt är det bara att ta ett dopp i den avsvalkande floden.


Dinner CruiseDinner Cruise

Njut av ett glas champagne innan middagen serveras, medan du lugnt kryssar in i solnedgången. Musik, dans och fijiansk underhållning gör kvällen komplett allt eftersom natten sänker sig. Efter middagen är det dags för en kopp kaffe och en sängfösare i månskenet.


Vitu LevuNamuamua Inland Tour

Följ med på en dagstur till öns inre delar för att utforska det vackra Namosi Highlands. På vägen kommer det ena vackra landskapet avlösa det andra, och framme vid Navua River går du ombord i en traditionell kanot som tar dig till en by. Här möts du på traditionellt vis med en kava ceremoni. Efter lunch kan du följa med till ett närliggande vattenfall för en simtur. De som så önskar kan också följa med på en tur med en bambuflotte.


SeasprayDay Sailing Adventure

Gå ombord i skonaren Seaspray för att utforska det kristallklara vattnet, de kritvita stränderna och vackra lagunerna i ögruppen Mamanuca. Besök Modriki, ön som användes i filmen Castaway med Tom Hanks i huvudrollen, och en fijiansk by där du blir mött på traditionellt vis med en kava ceremoni. Lär dig lite om segling av det trevliga manskapet eller bara slappna av i solen på däck. Frisk havsluft ger god aptit och en härlig grill-lunch ingår i priset.


HelicopterMamanucas & Mountains

En helikoptertur är ett spektakulärt sätt att se Fiji på! Piloten kommer visa dig något av öns mest storslagna natur medan ni flyger över täta regnskogar, stupbranta klippor och fina vattenfall. Efter att ha utforskat bergskedjan Mount Evans sätts kursen mot öarna i Mamanuca. Detta är en fantastisk tur, och du får inte glömma kameran!

Dagsturer till Mamanucaöarna

Vid en längre vistelse på Fiji rekommenderar vi att man åker ut från Nadi och tillbringar tiden på Coral Coast eller (allra helst) på någon av de vackra öarna i Mamanuca och/eller Yasawa.

Skulle man av olika skäl hellre önska att ha Nadi som utgångspunkt, rekommenderar vi en dagstur till de vackra öarna utanför Fijis västkust. Här finns några exempel på sådana dagsturer, men vi kan också erbjuda dagsturer till andra öar.

Ta kontakt med oss så sätter vi ihop ett upplägg som passar för dig!


Spirit of the PacificTivua Island Day Tour

Dagstur med segelbåt till Tivua Island. Här kan du slappna av på stranden eller i havet, eller följa med på aktiviteter så som en tur i glasbottenbåt, guidade snorkelturer, kanotpaddling, fiske och beachvolleyboll. En god lunch är inkluderad, så väl som musik, underhållning och möjligheten att delta i en traditionell kava ceremoni.


Mana Island ResortMana Island Day Tour

Kryssa förbi Mamanuca Islands till Mana Island i en stor katamaran. Här kommer du att ha sex timmar till förfogande för att uppleva öns många faciliteter och vackra natur. Ta livet med ro på stranden eller, om du är ute efter lite mer spänning, pröva parasailing. Alternativt kan du följa med i en halvt nedsänkt båt och studera livet under vatten på revet. Lunch ingår i priset med grillad mat i det fria.


Castaway Island ResortCastaway Island Day Tour

Dagstur till vackra Castaway Island. Turen är begränsa till 20 personer, så du kommer att ha mycket plats och tid i lugna omgivningar. Väl framme kan du njuta av den vita sandstranden, snorkla i det glasklara vattnet eller bara slappna av vid poolen. Lunchen intas i en restaurang alldeles vid stranden.

Har du andra önskemål och vill uppleva något som inte ingår i dessa förslag? Kontakta oss!

instagram logo fiji
Följ oss på Instagram: @Fijiresor