Yasawa resorts

Ögruppen Yasawa ligger som ett pärlband längs nordvästra kusten av Vitu Levu. Här är klimatet torrt och solrikt, och det fina vädret, de vackra sandstränderna och de vackra lagunerna har gjort öarna till en av Fijis mest populära destinationer. Här kan man hitta några av de finaste resorterna på Fiji med allt man kan önska sig av lyx och komfort.

s18-yasawa2

Ögruppen blev berömd då filmen ”The Blue Lagoon” spelades in här 1949, och senare blev också versionen med Brooke Shields och Chris Atkins inspelad här.

Förutom vita stränder och azurblått vatten kan öarna bjuda på fantastiska kalkstensgrottor. På vissa ställen kan man simma genom flera grottor, och detta är också en av de få platserna på Fiji där man hittar grottmålningar.

På Yasawa kan du dessutom uppleva något av den ursprungliga fijianska kulturen. Yasawa har allt du letar efter i ett stillahavsparadis – vackra stränder med fina möjligheter för snorkling, ett bördigt landskap som inbjuder till vandringsturer och små byar med en avslappnad livsstil.

Ett besök hit är en oförglömlig upplevelse.

Priserna varierar beroende på säsong och standard. Nedan hittar du prisexempel på resorter i Yasawa.

Kontakta oss för förslag och priser.

Yasawa Island Resort

s18-yasawa1Räknat som en av de mest lyxiga resorterna i hela Stillahavsregionen, nästan bortglömt på en avlägsen och kulturellt bevarad ö på Fiji. Yasawa Island Resort är placerad i idylliska omgivningar på en ö långt ifrån den moderna världen, med kritvita stränder så långt du kan se. Perfekt för lata dagar i solen.

Navutu Stars Resort

s19-navutuNavutu Stars Resort är en lyxig boutique resort på ön Yageta i ögruppen Yasawa. Med endast 9 bures (bungalows) placerade på stranden i tre små avskärmade bukter, är detta en liten och intim resort som hälsar par i alla åldrar välkomna. Här kan man verkligen snuta av söderhavsatmosfären i vackra omgivningar.

Botaira Resort

s17 botaira 1Botaira Resort är en enkel och intim resort, med vackert lägre på den största ön i den idyllilska ögruppen Yasawa. Botaira betyder solnedgång, och hrä kan alla gäster uppleva den fijianska gästfriheten och njuta av semestern i romantiska omgivningar.

Viwa Island Resort

s17 viwa 1Viwa Island Resort är en ny boutique resort på en egen liten ö i Yasawa ö-gruppen. Resorten är designad för att passa in i de vackra omgivningarna, och man har kombinerat modern komfort med traditionellt fijianskt inflytande. Viwa Island är omgiven av en färgrikt korallrev med ett stort och varierat marint djurliv, och resorten är därför perfekt för de som önskar att snorkla, dyka eller ägna sig åt andra vattenaktiviteter.

Nanuya Island Resort

s19 nanuya 1Omgiven av palmer, vita standstränder och azurblått hav ligger denna idylliska resort på norra delen av ön Nanuya Lai Lai Island i ögruppen Yasawa. Med endast 12 bures som är utspridda på ett stort område är man garanterad en idyllisk och lugn semester i perfekta omgivningar.

instagram logo fiji
Följ oss på Instagram: @Fijiresor